Pad krapow gai – Lækker kylling med thai basilikum, friteret æg og ris

Denne opskrift på thailandsk basilikum kylling (Pad krapow gai – ผัด กระ เพรา ไก่) er en sand klassiker. Det er en af ​​de mest populære retter i det thailandske gadekøkken. Kyllingen er stegt med thai basilikum og serveres oven på ris med et friteret æg til at binde retten sammen.

Opskriften er beregnet til én person, men kan nemt dobles op og serveres til flere.

Tid: ca. 15 min.

Ingredienser:

Det friterede æg
• 1 æg
• 2 spsk. olie til stegning

Kylling med thai basilikum
• 1 kyllingebryst (ca. 200 gram)
• 5 fed hvidløg
• 4 thai chili
• 1 spsk. neutral olie til stegning
• 1 tsk. østerssauce
• ½ tsk. lys sojasovs
• 1 stænk af mørk sojasovs
• ½ tsk. sukker
• 1 håndfuld thai basilikum

Sådan gør du:

Det friterede æg:

1. Hæld ca. 2 spiseskefulde vegetabilsk olie i en wok eller i en stegepande på høj varme.
2. Når olien er varm, slår du ægget ud på panden. Lad det boble op samtidig med at du, med en ske, hælder noget af den varme olie over toppen af ​​ægget (forsøg ikke at vende ægget, da det kan gå i stykker og ødelægge friteringen).
3. Når ægget er tilberedt, hviden er stiv og æggeblommen blød, tager du ægget op fra panden og dræner det overskydende olie fra. Læg ægget på en tallerken til senere.

Kylling med thai basilikum:
1. Skær kyllingen i små stykker.
2. Rens og skræl hvidløg og chili og giv det nogle tæsk i din morter (alternativt kan du bare hakke dem med en kniv). Det behøver ikke at være super fint, det vigtigste er, at retten får smagsstofferne fra hvidløg og chili.
3. Pluk en god håndfuld thai basilikumblade af stilken.
4. Varm din wok op til høj varme og tilsæt ca. 1 spiseskefuld olie til gryden.
5. Når olien er varm tilsættes chili og hvidløg. Rør det i ca. 20 sekunder og pas på ikke at brænde krydderierne af.
6. Tilsæt din kylling og bliv ved med at røre i et par minutter, så kyllingen ikke bliver tør. Hvis det alligevel skulle ske at din kylling bliver tør, skal du blot tilføje en lille sjat vand.
7. Tilsæt 1 tsk. østerssauce, ½ tsk. lys sojasovs, ½ tsk. sukker og slutteligt et stænk af den mørke sojasovs. Bliv derefter ved med at røre i retten i omkring 30 sekunder.
8. Tilsæt din thai basilikum og fold den forsigtigt ind i kyllingeretten og fjern derefter straks din pande fra varmen. Får din thai basilikum for høj varme, bliver den nemlig sej og vil miste nogle af smagsnuancerne.

Lidt nyttige noter:

Sørg altid for at dine ris er kogt og klar til at blive serveret, inden du begynder at lave retten. Ris kan sagtens stå i en varm gryde eller i riskogeren, mens du færdiggør retten. Desuden er det vigtigt at huske, at ingredienserne her blot er en guide. Du kan sagtens justere på rettens krydderiblanding og styrke, så din pad kra pao gai passer lige til dine smagsløg.