Thai ret med kylling i rød karry (Gaeng Daeng Gai)

Denne autentiske og stærke røde karry baseret på kokosmælk indeholder hjemmelavet rød karrypasta. Den er krydret med både friske og tørrede krydderier, kaffir-limeblade og friske søde basilikumblade og resultatet er en harmonisk kyllingeret. Slut af ved at tilføje lidt fiskesauce efter behov og server med dampede jasminris. 

Ingredienser

  • 450 gram benløst kyllingebryst
  • 1 dåse bambusskud skåret i skiver
  • 1 spiseske rød karrypasta
  • 4,6 deciliter kokosnød mælk 
  • 2 friske røde chilier, skåret diagonalt i skiver
  • 1,2 deciliter søde thai-basilikum blade (bai hora pah) revet i stykker
  • 2 spiseskeer fiskesauce
  • 0,25 teske havsalt
  • 1,5 spiseske palmesukker
  • Søde thai-basilikumblade til at drysse over retten til sidst

Instruktioner

  • Klargørelse
  • Skyl kyllingen og skær den i skiver, som er cirka 0,5 centimeter tykke, 3 centimeter brede og 3 centimeter lange. Skær bambus skuddene i tynde skiver, hvis de ikke allerede er det 
  • Hæld 1,3 deciliter kokosmælk i en wok eller en pande. Bring det i kog over jævn varme imens du hele tiden rører rundt. Tilsæt karrypasta og rør, indtil den røde olie kommer op til overfladen. Tilsæt kyllingen og steg indtil den bliver hvid og er tilberedt helt igennem
  • Tilsæt den resterende kokosnød mælk og derefter bambus skuddene. Krydr med fiskesauce, sukker og salt og få igen blandingen op at koge. Drys kaffir-limeblade, chilier og søde basilikumblade over. Sluk for varmen. 
  • Arranger retten på et serveringsfad og drys med søde basilikumblade inden du serverer den.

Retten er tilstrækkelig til 5 personer. 

Ekstra bemærkninger:

Hvis søde thai-basilikumblade ikke kan fås i den lokale butik, kan du enten vælge at udelukke dem fra retten eller erstatte dem med andre krydderurter som for eksempel koriander og europæisk basilikum.

Kategorier: Kylling