Pad thai til hverdagen

Pad thai er efterhånden blevet lidt af en klassiker herhjemme. Der kommer flere og flere restauranter med fokus på thailandsk mad, og her i Danmark, såvel som i Thailand, er retten meget populær og kan laves på et utal af måder.

Denne opskrift er til de stunder, hvor du overvejer at bestille den ude fra. Det er nemlig ikke svært at lave denne lækre thailandske ret, og så er det billigere end take-away!

Før vi går på komfuret

Skær først 1 bundt forårsløg over på tværs for at separere mørkegrønne dele fra lysegrønne dele og ender. Skær tyndt på tværs og hold enderne separat.

Slå 4 æg i en skål på mellem størrelse og pisk for at blande. Vi skal bruge disse senere, når det hele skal blandes sammen.

Hak omkring 40 gram peanuts groft. De bliver til topping og giver en god ”crunch” i opskriften, som er kendetegnet i meget mad fra Thailand.

Læg cirka 230 gram nudler i en varmeresistent skål på mellem størrelse. Tilføj kogende vand, som dækker nudlerne og lad stå, mens du hyppigt vender med en tang, indtil nudlerne er bløde og bøjelige men ikke møre, hvilket tager mellem 7-10 minutter. Hæld vandet fra, skyl med koldt vand og hæld så vandet fra igen.

Nu skal du lave sovsen, som giver den karakteristiske thailandske smag! Pisk 50 ml koncentrat af tamarind, 3 spiseskefulde brun farin, 2 spiseskefulde fiskesovs, 2 teskefuld sovs af chili og hvidløg og 60 ml vand i den samme skål, hvori du lod nudlerne trække.

Nu skal vi til at varme!

Opvarm nu 3 spiseskefulde olie en stor stegepande, som er mindst 12 tommer i diameter eller cirka 30 cm, over mellem-høj varme. Tilføj æg og lad dem blive tilberedt, mens du konstant bevæger æggene indtil der dannes klumper af æg. Dette tager 1-2 minutter.

Tilføj de hvide dele, som du skar af forårsløgene, sammenblandingen med fiskesovs og de gemte nudler. Tilbered her, mens du ofte slynger hele blandingen med en tang, indtil sovsen for det meste er blevet absorberet og nudlerne er blevet dækket godt af blandingen. Dette tager ofte omkring 3 minutter.

Nu skal du af med resten af forårsløgene! Smid de grønne dele ned i panden sammen med 200 gram bønnespirer og halvdelen af de peanuts, som du tidligere hakkede. Tilbered igen, mens du slynger blandingen, indtil det hele er blevet varmt, i omkring endnu et minut.

Op på bordet

Opdel nu hele blandingen imellem skåle eller tallerkener. Her topper du så med sovs med chili og hvidløg og de resterende peanuts fordelt ud på tallerkenerne. Skal der mere syre til, og skal det være lidt festligt, så læg en båd af lime ved siden af!

Denne ret skal serveres med det samme, for så er alting varmet godt igennem og mister ikke sit bid. Retten kan med fordel bruges til større sammenkomster, da den blandt andet tilgodeser kostmæssige restriktioner for eksempelvis vegetarer!