Har du hørt om mango med sticky rice?
De fleste der har været i Thailand er bekendt med Mango med sticky rice
Hvis du er så heldig at, være en af de mange tusinde danskere der har gæstet Thailand har du sikkert også været forbi en scooter bod eller på anden vis stødt ind i mango med sticky rice, men har du nogensinde overvejet selv at, lave det?
Du skal bruge følgende ingredienser:
- 3 deciliter hvide ris (u kogte)
- 4,6 deciliter vand
- 3 deciliter kokosnød mælk
- 2,3 deciliter hvid sukker
- 0,5 teske salt
- 1,2 deciliter kokosmælk
- 1 spiseske hvid sukker
- 0,25 teske salt
- 1 spiseske tapioca-stivelse
- 3 mangoer, skrællede og skåret i skiver
- 1 spiseske ristede sesamfrø
Instruktioner:
Forberedelse: 10 minutter
Tilberedningstid: 20 minutter
Klar på: 1 time og 20 minutter
- Kombiner ris og vand i en gryde og bring det i kog. Dæk gryden med et låg og skru ned for varmen. Lad de simre indtil vandet er forsvundet (15 til 20 minutter)
- Mens risen koger blandet du 3 deciliter kokosmælk, 2,3 deciliter sukker og 0,5 teske salt i en gryde over middel varme og bringer det i kog. Tag herefter blanding af varmen og sæt den til side. Rør den kogte ris sammen med blandingen og lad det køle i en times tid.
- Lav en sauce ved at blande 1,2 deciliter kokosmælk, 1 spiseske sukker, 0,25 teske salt og tapioca-stivelse i en gryde og bringe det i kog
- Placer den klistrede ris på et serveringsfad. Arranger skårne mangoer på toppen af risen og hæld saucen over begge dele. Drys med de ristede sesamfrø
Du kan også prøve selv… Følg videoen og se om du kan lave noget der kan spises 🙂