Karryret med citrongræs, kokos og grøntsager

Denne thai karryret med kokosmælk er utroligt nem at gøre vegetarisk. Det kan du gøre ved at bruge grøntsags bouillon og ved, at undlade kyllingen samt brugen af fiskesauce. Når du først har fået alle ingredienserne ned i gryden, skal retten stå og simre, hvilket er det, der gør det til en dejlig nem opskrift. 

Om retten:

4-6 serveringer

Forberedelsestid: 30 min.

Ingredienser:

  • 1 teske vegetabilsk olie
  • 2 teskeer (eller mere) af thai karry pasta
  • 5 forårsløg, tyndt skåret. De hvide og lysegrønne stykker adskilles fra de mørkegrønne stykker.
  • 3 fede hvidløg, tyndt skåret.
  • 1 stk skrællet ingefær, der er 2,5 cm langt og tyndt skåret.
  • 6 kopper blandet med forskellige grønsager, skåret ca. 0,5 cm tykt. Dette kan f.eks. være aubergine, grønne bønner, sommer squash eller andet.
  • 2 stilke citrongræs. Der benyttes dog kun den nederste tredjedel, og det yderste lag pilles af. Dette stykke bliver stødt med en kniv eller andet.
  • 2 kopper (eller mere) kyllingebouillon eller grøntsags bouillon. 
  • 1 dåse let og usødet kokosmælk.
  • 2 stykker kyllingebryst uden hverken skind eller knogler.
  • To stilke af basilikum, hvoraf bladene bruges til pynt
  • 1 teske (eller mere) fiskesauce. Dette kan udelades, hvis retten skal være vegetarisk.
  • Groft salt (valgfrit)
  • Lime stykker (valgfrit)

 

Forberedelsen:

Du begynder opskriften ved at varme olien i en stor gryde ved mellem varme. Du tilføjer herefter de to teskeer karrypasta til gryden. Dette rører du rundt, indtil det begynder at dufte, hvilket tager ca. et minut.

Herefter tilføjer du de hvide og lysegrønne stykker forårsløg, samt hvidløg og ingefær. Tilbered disse ingredienser ved at røre jævnligt i gryden og eventuelt ved at reducere varmen for at undgå overstegning af grøntsagerne. Fortsæt med dette indtil grøntsagerne er bløde, hvilket tager ca. fire minutter. Hæv derefter varmen op til en mellem temperatur igen.

Nu kan du tilføje resten af grøntsagerne og citrongræsset. Tilbered dette, mens du rører af og til, lige indtil grøntsagerne er ved at blive bløde. Dette burde gerne tage fem til ti minutter.

Nu kan du tilføje bouillonen og kokosmælken (eventuelt tilføj lidt ekstra bouillon for at dække grøntsagerne), og bringe det til en simrende tilstand.

Herefter kan du tilføje kyllingen, hvis du har lyst, samt basilikumkvistene. Kog retten meget mildt, indtil kyllingen er gennemstegt, hvilket burde tage ti minutter. Du kan nu tilføje en teske fiskesauce, hvis du foretrækker det.

Du kan til sidst smage retten til ved at tilføje salt eller mere fiskesauce og karry pasta. Dette kan give ekstra smag og styrke, hvis du ønsker det. Pynt retten som det sidste med de mørkegrønne dele af forårsløgene samt basilikumbladene. 

 

Tilbehør:

Du kan servere denne lækre karry ret med kogte ris og lime stykker ved siden af. Lime stykkerne kan bruges til at presse limesaften ud over retten. Hvis man har lyst, kan man også tilføje peanuts på toppen.